Vervoer

Op zoek naar een nieuwe auto? Dit zijn je mogelijkheden!

De auto is het meest gebruikte voertuig in Nederland. Zo gebruik je de auto om boodschappen mee te doen, rijd je ermee naar je werk en haal je er ook je kinderen mee op van school. Al met al zijn we allemaal best afhankelijk van een auto en is het prettig om te beschikken over een mooie en betrouwbare auto. Als je na lang in een matige auto gereden te hebben toe bent aan een nieuwe stap, dan is het zeer aan te raden om eerst goed te kijken naar welke opties je precies allemaal hebt. 

 

Een nieuwe auto kopen bij de dealer

Als je erg veel geld op de rekening hebt staan en tientallen duizenden euro's kunt missen, dan kun je er eventueel voor kiezen om naar een autodealer te gaan en een nieuwe auto te kopen. Mocht je thuis nog een wat ouder model hebben van hetzelfde merk, dan kan het zijn dat je deze in kunt ruilen en korting krijgt op je nieuwe auto. Zoek dit van te voren uit en kijk of je daar geld mee kunt besparen op de nieuwe aankoop.

 

Een auto operational lease

Een andere optie waarvoor je zou kunnen kiezen, is een operational lease contract. Daarbij huur je als het ware een auto en zitten de kosten van onderhoud, verzekering en wegenbelasting bij het totaalbedrag in. Het is een zeer prettige optie als je graag wilt weten waar je aan toe bent en het liefst een nieuwe auto rijdt. Let er bij het afsluiten van een operational lease contract wel op dat je je het leasebedrag of twee jaar nog steeds moet kunnen betalen. Sluit dus niet impulsief een leasecontract af, maar kijk eerst goed naar je financiële voruitzichten. Mocht dit er goed uit zien, dan is een auto leasen erg prettig.

Wil je dat de auto echt van jou wordt? Ga dan voor financial lease!

Als je liever niet maandelijks veel geld neerlegt voor een auto die uiteindelijk niet van jou wordt, dan kun je kijken of financial lease iets voor jou is. Hierbij leen je als het ware geld om de auto te kopen. Het prettige aan financial lease is dat je maandelijks een bepaald bedrag kwijt bent aan de auto. Je hoeft dus niet in een keer een grote investering te doen. Als je kiest voor financial lease, dan is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je zelf de wegenbelasting en verzekering dient te betalen. Daarnaast ben je ook zelf verantwoordelijk voor het repareren van je auto. 

 

Laat een antwoord achter