Vervoer

Altijd zicht hebben op je wagenpark met deze software

Wie een professioneel wagenpark beheert, heeft met tientallen zaken rekening te houden. Verantwoord beheer begint dan met het verzamelen, bijhouden en combineren van allerlei soorten data waarmee het mogelijk wordt om kostenbesparend te werken. Om alle gegevens handmatig bij te houden is geen doen, daar leent de hoeveelheid en complexiteit van de data zich niet voor. Voorheen maakte men daarom gebruik van verschillende software en combineerde men handmatig allerlei gegevens. Tegenwoordig is er echter een veel slimmere manier om je wagenpark te beheren.

Super slimme software die alle data combineert

Software waarmee je werkelijk alle gegevens kunt registreren voor het beheer van een professioneel wagenpark, is beter bekend onder de naam fleet management software. Deze software maakt het mogelijk om zowel afgelegde kilometers en benzine gebruik alsook bijvoorbeeld onderhoudsdata van elk voertuig te registreren. Men kan hierbij een complete kostenberekening door de software laten maken en op elk gewenst moment data met elkaar combineren en een overzicht laten uitdraaien. Het is dus professionele software die het beheren van een groot wagenpark kinderspel maakt.

Wat kan je zoal met deze software

Een belangrijk onderdeel van de software is de real-time lokalisering van elk voertuig dat in de software aangemeld is. Je weet precies waar elk voertuig zich op elk moment van de dag bevindt. Verder kun je het rijgedrag in de gaten houden, vervolgens analyseren en maatregelen doorvoeren om kosten te besparen. Voordeel van de software is dat het zich makkelijk laat combineren met bestaande software binnen je bedrijf. Het programma kan data van andere programma’s eenvoudig opnemen en verwerken. 

Fleet management software kan niet alleen worden gebruikt om het wagenpark te beheren, maar ook uw klanten voldoende te informeren en dus zorgen voor een betere dienstverlening naar uw klanten. Verder heeft de software de mogelijkheid om alle beslissingen die u neemt en invoert in het systeem, te toetsen aan specifieke wetgeving. Zo weet je zeker dat wat je doet ook wettelijk toegestaan en verantwoord is.

Je bedrijf milieuvriendelijker maken

In een tijd waarin we met elkaar proberen zoveel als mogelijk de CO2-uitstoot te verminderen is het natuurlijk belangrijk dat men dit op een zo effectief als mogelijke manier aanpakt. Ook hier help de fleet management software je mee. Het systeem kan toezicht houden op het brandstofverbruik en vooruitkijken op toekomstig gebruik. Dit geldt niet alleen voor voertuigen die rijden op de traditionele brandstoffen, maar ook voor elektrische voertuigen.Met een fleet management systeem heb je dus alles op je scherm dat voor een effectief beheer van je wagenpark noodzakelijk is.

Laat een antwoord achter