Vervoer

Alles wat je moet weten over een RDW-kentekencheck

Misschien heb je er wel eens van de RDW- kentekencheck gehoord en misschien ook wel niet. Maar een rdw kenteken opvragen dat kan. Je kan zelfs ook een rdw ovi kentekencheck doen. De kentekencheck RDW service geeft iedereen toegang tot kenteken informatie. In Nederland worden alle voertuigen die op de openbare weg willen rijden geregistreerd. Dat registreren wordt gedaan bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). De gegevens worden verzameld over een auto en zijn publiekelijk inzichtelijk. Aan de hand van een RDW kenteken kan je dus veel informatie over een voertuig achterhalen. Het achterhalen van die gegevens noem je: RDW-kentekencheck. 

Waarom een RDW-kentekencheck?

Meestal als je interesse hebt in een auto ga je een RDW-kentekencheck doen. Een auto aanschaffen is bijvoorbeeld een reden om een kenteken check te doen. Aan de hand van het kenteken van een voertuig kan je achterhalen of de technische specificaties die de verkoper geeft, ook kloppen met de specificaties die zijn genoteerd bij het RDW. Zo voorkom je dat je een miskoop koopt. Een RDW-check helpt om inzichtelijk te krijgen of de auto in het verleden schade heeft gehad. Je kan dat vaak niet aan de buitenkant zien, maar toch kan de veiligheid van de auto zijn aangetast. 

Veiligere keuze

Door een RDW-kentekencheck kan je zelf achterhalen of een voertuig als gestolen geregistreerd staat. Dit doe je door de check uit te voeren. De RDW voertuiggegevens vertellen je niet alleen de technische specificaties van een auto, maar ook of een auto als gestolen te boek staat. Een auto kopen is natuurlijk leuk, het is helemaal leuk als het voor een mooi prijsje kan, maar als het achteraf een gestolen auto blijkt te zijn, ben je minder blij. Ga naar de officiele RDW website voor het doen van een kentekencheck voor diefstal. Er zijn (helaas) natuurlijk altijd uitzonderingen. Het kan zo zijn dat je alsnog een gestolen auto koopt, maar die gewoon nog niet bij RDW geregistreerd staat als gestolen. 

Hoe aanvragen?

Iedere auto die in Nederland verkocht is, is dus geregistreerd in het RDW-register. In dit register staat de naam van de eigenaar, maar ook de technische en juridische staat van een voertuig. De laatste twee gedeelten van dit register zijn vrij toegankelijk en voor iedereen op te zoeken. Heel erg handig dus om te doen voordat je een nieuwe auto gaat kopen tweedehands. Je kan zo precies zien wat de technische en juridische staat van de auto is. 

Heb jij al eens eerder een RDW-kentekencheck gedaan?

Laat een antwoord achter