Vervoer

Van A naar B in de stad

Rondkomen in de stad lijkt heel erg makkelijk. Over het algemeen lijkt het alsof alles dichtbij is omdat de meeste grote steden alles hebben. Of je nu op zoek bent naar een theater, postkantoor of bakker. Maar vergis je niet. Steden zijn meestal heel groot en dus kan iets wel dichtbij lijken maar in realiteit heel ver weg zijn. Dan wil je niet alleen maar lopen, daar ben je een hoop tijd mee kwijt. Dus hoe kom je makkelijk rond in de stad? In deze blog vertel ik het je. Lees je mee?

In de bus, op de pond

Eén van de makkelijkste vormen van transport in de stad is het ov. Goed, de kans is klein dat je bij de voordeur meteen in kunt stappen en precies op de plaats van bestemming wordt afgezet maar je komt een heel eind. Dat komt omdat het OV in grotere steden er in veelvoud is. Daarnaast rijdt de boel heel regelmatig en hangt er voor kleinere afstanden een goede prijs aan vast. Maar je bent niet zo flexibel als met eigen vervoer

Groen transport in de grote stad

Tegenwoordig kan je ook vervoer huren in de vorm van een step. Veel Europese steden hebben deze methodes. Je download simpelweg een app en die laat je zien waar zo’n step staat. Die kan je ophalen en de app houdt de kilometers bij. Deze worden als je klaar bent, de step aan een oplaadpunt hebt gehangen en de app hebt afgesloten, vaak zo van je rekening geschreven. Heel makkelijk en milieuvriendelijk. Maar ja, dan moet er net zo’n step in de buurt staan en echt snel gaat het ook niet.

Je eigen stalen ros

Het beste vervoersmiddel is volgens mij ook meteen de meest Hollandse, de fiets. Met een goede transportfiets neem jij alles mee, van de boodschappen tot de studietassen. Je bent heel flexibel want jouw vervoersmiddel staat altijd klaar en je kan je behendig en veilig door het verkeer bewegen. Door voor een transportfiets te kiezen, kies je dus ook voor een stevige fiets die goed is voor het vervoeren van je spullen. Dat gaat op een racefiets minder prettig.

Niet te doen, joh

Natuurlijk kan je altijd een stukje lopen maar een stad is groter dan je denkt. Dus maak het jezelf gemakkelijk met een vervoersmiddel zoals een fiets. Zo ben je overal in een mum van tijd. Daar mag je best in investeren.

Laat een antwoord achter