CineCars première ‘NATO SOTTO IL SEGNO DEL TORO’ tijdens Wheels in the West!


CineCars première ‘NATO SOTTO IL SEGNO DEL TORO’ tijdens Wheels in the West!
Extra leuk nieuws voor de bezoekers van Wheels in the West! De Nederlandse première van de CineCars film  ‘NATO SOTTO IL SEGNO DEL TORO’  zal plaatsvinden in de filmzaal tijdens de beurs.  ‘Nato sotto il segno del Toro’ betekent, in het teken van de stier. Dit is de gelegenheid voor beurs bezoekers om live kennis te maken met ‘Nato sotto il segno del Toro’ en de community die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt. Ook zullen de andere documentaires gedurende de beurstijden te zien zijn in de filmzaal.

 

Na de indringende documentaire ‘Le Pantera della Polizia Italiana’ (2016) presenteert CineCars.eu nu ‘Nato sotto il segno del Toro’, over leven en werk van briljant ingenieur en zakenman Ferruccio Lamborghini. In deze negentien minuten durende documentaire weten Mirko Cocco en Angelo van Schaik diep door te dringen in de ziel van de familie Lamborghini. Zoon Tonino en kleinzoon Ferruccio Lamborghini vertellen vol passie over de mens achter het logo met de stier.

Boerenzoon, militair, zakenman, maar in de eerste plaats techneut, dat is Ferruccio Lamborghini ten voeten uit. Geboren in 1916 onder het teken van de stier, groeit hij op in een tijdperk van oorlog en crisis. Tijden waarin de mensheid zich van zijn slechtste kant laat zien. Een periode ook, waarin technische vooruitgang ‘dankzij’ de niet aflatende ontwikkeling van oorlogsmaterieel een hoge vlucht neemt. Een vooruitgang die in het brein van Ferruccio Lamborghini naadloos wordt omgezet in civiele toepassingen. Ideeën die hij direct na het einde van de Tweede Wereldoorlog met succes in praktijk zal brengen. Het werk van Lamborghini is de aanzet voor een grootschalige mechanisatie van de Italiaanse landbouwsector, voor een modern Italië.

In de film vertellen Tonino Lamborghini en zijn zoon Ferruccio over de passie van hun vader en grootvader. Over zijn nimmer aflatende zoektocht naar de beste, de mooiste toepassingen van de nieuwste techniek. Met op de achtergrond het Museo Ferruccio Lamborghini weten zij, dat de passie voor schoonheid bij Lamborghini nooit in de weg heeft gestaan van technische vooruitgang. Dat de liefde voor wulps geschapen GT’s nooit de passie voor techniek heeft overschaduwd. Zij die de meester zelf aan het werk hebben gezien kennen geen twijfel, zij die na hem kwamen kunnen slechts verlangen naar een teken van zijn genie. In slechts negentien minuten brengt ‘Nato sotto il segno del Toro’ het meeslepende verhaal van een gedreven man, zonder wiens nimmer aflatende scheppingsdrang de wereld een heel stuk minder mooi zou zijn geweest. 

Voor de trailer van de film, klik hier.

Naar CineCars!

Share: